Dansen op school

Dans- en bewegingslessen voor alle groepen

Dansen met Didi kan voor alle groepen van de basisschool lessen verzorgen. Dit kan gedurende het hele schooljaar op een vast moment voor een groep, of juist in project vorm van bijvoorbeeld 10 lessen per groep op een moment dat het de school uitkomt!

Omdat Dansen met Didi maatwerk levert, komen we graag op school in gesprek over de mogelijkheden. Voor de groepen 1 tot en met 8 kunnen wij dans- of bewegingslessen verzorgen op elk niveau, in verschillende stijlen en thema’s . Van ballet en streetdance tot een full-body work-out of juist geïnspireerd door de Kinderboekenweek en herfst tot aan Sinterklaas en Pasen. Dit kan in projectvorm van bijvoorbeeld 10 of 20 lessen of juist het (school)jaar rond.

Musical begeleiding

Voor groep 8 is Dansen met Didi tevens inzetbaar als vakdocent voor de choreografieën van de eindmusical. Dit kan het aanleren van de bestaande dansen die geleverd worden bij de muziek zijn, of juist het aanleren van de door ons gemaakte choreografie bij de geleverde muziek. Hierbij word gebruik gemaakt van verschillende opstellingen en verplaatsingen waardoor de musical voor het publiek een vrolijk en meeslepend geheel word. Het aanleren van de choreografieën gebeurt tijdens schooluren, waarmee de docent ontzorgt zal worden. We nemen veel tijd en werk uit handen van een docent, die juist aan het einde van het schooljaar voor de leerlingen de eindgesprekken en adviezen moet voorbereiden en de overdracht voor het voortgezet onderwijs in orde moet maken.

Wil je de mogelijkheden bespreken? Stuur dan een e-mail en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Taaldans en Rekendans

Vaak denken mensen bij Taaldans en Rekendans aan het letterlijk ‘dansen’ van sommen en woorden. Natuurlijk is het een beetje anders!

Tijdens de lessen Taaldans en Rekendans wordt gewerkt aan basisconcepten van rekenen en wiskunde door middel van het aanwijzen en gebruiken van de lichaamsdelen, het werken met houdingen, bewegingen en ruimtelijke begrippen. Ook wordt aandacht gegeven aan rekentaal, getalbegrip en meten. Bij taalbegrip wordt gewerkt aan de luisterhouding, klankontwikkeling, rijm en ritme. De ontwikkeling van zowel de actieve als passieve woordenschat wordt ruimschoots gestimuleerd. 

Al dansend en bewegend verkennen we de leerdoelen die voor de groep belangrijk zijn. Deze zijn vastgesteld door de vaste leerkracht of worden door de docent Taaldans en Rekendans gekozen uit de SLO-leerdoelen. De thema’s kunnen door de school al bepaald zijn, of in overleg met de docent Taaldans en Rekendans worden gekozen.

De bewegingen, het dansen, het zingen en het rijmen zorgen er allemaal samen voor dat de Taal- en Rekendanslessen actief, creatief en sociaal zijn. De natuurlijke beweeglijkheid van het kind is hierbij geen last maar juist een kracht.

Alle lessen Taaldans en Rekendans zijn maatwerk. Daarom komen we graag bij U op school langs om in een gesprek uw wensen en vragen te bespreken. Daarna ontvangt U een offerte op maat.